Foto: Jonas Tubbin/SVT

Osäkerhet kring misstänkt mordförsök på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick under torsdagsmorgonen ett larm om ett misstänkt mordförsök på Råslätt i Jönköping. En person hittades i en lägenhet, skottskadad. Dock finns det oklarheter och polisen misstänker nu att den skadade mannen kan ha skjutit sig själv.

Polisen larmades strax efter klockan åtta på torsdagsmorgonen till en lägenhet på Havsörnsgatan på Råslätt. En skadad person hittades i bostaden. Mannen var skottskadad och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen uppgav mannen, som var vid medvetande, att han hade utsatts för ett brott.

– Vi kan inte med säkerhet säga hur skottskadan uppkommit, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i Region Öst under morgonen.

– Det var han själv som ringde. Vi kommer fortsätta försöka prata med honom för att reda ut vad som hänt, sa han och tillade att flera andra förhör görs på platsen.

Polisens hundpatrull var under morgonen på plats på Råslätt. Foto: SVT

Flera polispatruller på plats

SVT:s reporter som var på platsen under morgonen berättade att ett större område kring ett av flerfamiljshusen på Havsörnsgatan var avspärrat och flera polispatruller var på plats.

– Polis med hund söker just nu av i området och tekniker är på plats, säger SVT:s reporter som annars beskriver läget som lugnt.

Polisen håller under förmiddagen förhör med personer i närheten av det avspärrade området samtidigt som man knackar dörr i det aktuella området.

Nya uppgifter – ny brottsrubricering

Strax efter klockan 11 kom dock nya uppgifter. Det finns indikationer på att mannen kan ha skjutit sig själv.

– Det börjar luta åt det hållet, säger Thomas Agnevik, men vi är inte helt säkra. Vi håller fortfarande dörren öppen för att det kan ha befunnit sig andra personer i lägenheten.

Vad är det som gör att ni tror att han skjutit sig själv?

– Det är förhör, bland annat med den skadade och grannar, samt fynd  av ett vapen som gjorts i lägenheten. Vi har hela tiden jobbat med att detta kunde vara ett scenario och ju mer information vi har samlat in ju mer börjar det styra åt det hållet.

Brottsrubriceringen försök till mord kvarstår dock har ytterligare en om grovt vapenbrott tillkommit. Den skadade mannen är skäligen misstänkt för grovt vapenbrott, medan det inte finns någon misstänkt för försök till mord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.