Foto: TT

Försökte lura sig in hos pensionerad polis

Publicerad

Fyra personer försökte under torsdagen lura sig in hos en äldre man i Värnamo, under förespegling att de kom från ett bostadsbolag. Vad de inte räknade med var att det var en pensionerad polis de ringde på hos, som genast blev misstänksam.

Det var tre män och en kvinna som underförmiddagen ringde på dörren till en bostad i Värnamo. Personerna uppgav att det kom från ett bostadsbolag och skulle göra en kontroll i lägenheten.

Mannen i bostaden, som är pensionerad polis, anade dock genast oråd och vägrade att släppa in personerna, som då försvann från platsen i en bil.

Försök till stöld

Polis som kallades till platsen kunde konstatera att inget var stulet, men att det troligen handlade om ett försök till stöld.

– Vi har kontrollerat med bostadsbolaget och de ska inte ha haft folk ute, säger polisens presstalesperson Hanna Andersson till SVT Nyheter Jönköping.

Polisen uppmanar nu allmänheten att vara vaksam om liknande händelser inträffar.

– Vi vill gärna ha kontakt med andra som kan ha träffat på de här personerna, säger Hanna Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.