Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
IK Hakarpspojkarna i Huskvarna har haft haft samma utrustning för att spruta konstsnö i cirka 30 år men med mildare vintrar håller anläggningen inte längre måttet, enligt föreningskonsulenten Mikael Gustavsson. Foto: SVT

Fortfarande grönt i spåren – skidklubbar vill ha mer pengar

Uppdaterad
Publicerad

Skidklubbarna i Jönköpings kommun vill att kommunen ska ge ett ökat stöd till att förbättra förutsättningarna för skidåkning. De menar att skidintresset ökat och att anläggningarna i stor utsträckning används av allmänheten.

IK Hakarpspojkarna i Huskvarna har haft haft samma utrustning för att spruta konstsnö i cirka 30 år men med mildare vintrar håller anläggningen inte längre måttet, enligt föreningskonsulenten Mikael Gustavsson.

– Jag förstår att kommunen har en budget med många prioriteringar, men eftersom vi tillgodoser allmänheten i så stor utsträckning tycker vi att det borde vara berättigat att kommunen går in med ett större stöd och hjälper till här.

Ökat investeringsstöd

Jönköpings konstsnöallians bestående av Jönköpings slalomklubb, IKHP och IF Hallby SOK har i många år försökt få kommunen att öka investeringsstödet så att moderna konstsnöanläggningar kan byggas.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande i Jönköping är väl medveten om Konstsnöalliansens önskemål men kan inte lova något höjt investeringsstöd.

– Vi har i år fördubblat kommunens stora investeringsstödet till 10 miljoner kronor och det har även de här föreningarna möjlighet att söka, säger Henrik Andersson (S)

Skidklubbarna menar ju att det är privatpersoner som mest använder skidspåren. Kan du förstå deras frustration?

– Jag det gör jag men samtidigt måste man ha i åtanke att de inte är ensamma om den här situationen. Det finns ju andra föreningar som också bedriver verksamhet som är för allmänheten, säger Henrik Andersson (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer