Skruvar har lossats från flera gungställningar i kommunen. Foto: Sävsjö kommun

Fortsatt skadegörelse av lekplatser – skruvar saknas 

Publicerad

Återigen har skruvar lossats från gungställningar på flera lekplatser i Sävsjö kommun. Nu uppmanar kommunen att invånarna fortsättningsvis ska vara uppmärksamma.

Under veckan har skadegörelsen inträffat på lekplatser i Vrigstad samt vid Vallsjöskolan i Sävsjö. Återigen handlar det om skruvar som tagits bort från gungställningar. Men även dekorationer i en gångtunnel har slagits sönder. 

– Vi tycker att det här känns jättetråkigt. Att reparera en skadegörelse kostar mycket pengar och kan i sin tur betyda att vi får dra in på andra, trevligare saker i staden, säger planerings- och utvecklingschef Kristin Nilsdotter Isaksson i ett uttalande på Sävsjö kommuns webbsida.

Ett tiotal fall

I början av november rapporterade SVT Nyheter Jönköping om liknande skadegörelse på gungställningar. 

– Det har kommit och gått och nu kan vi se att det kommit tillbaka. Senast skruvarna tagits bort på en lekpark var bara för några veckor sedan, sa Erika Tor Rundblad, chef serviceförvaltningen i Sävsjö kommun då.

Inget barn skadat

Nu har det alltså hänt igen och kommunen uppskattar att ett tiotal liknande fall av skadegörelse har inträffat under året. Ännu har inga barn kommit till skada. 

Även konsten i den upplysta gångtunneln i form av tavlor med gamla bilder har tidigare förstörts, senast för några veckor sedan. Kommunen fortsätter att uppmana allmänheten att iaktta försiktighet och vara uppmärksamma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer