Tre artonåringar åtalas för försök till människorov

Uppdaterad
Publicerad

Tre artonåringar från södra delen av länet åtalas nu, misstänkta för att med våld ha fört bort en människa. De ska, enligt åtalet, ha trätt en huva över offrets huvud och fört personen mot en väntande bil.

De tre åtalade är två män och en kvinna. De två männen har suttit häktade sedan slutet av oktober, då brottet begicks. Kvinnan anhölls, men släpptes efter förhör på fri fot. Alla tre åtalas dock för brottet, som skedde i Värnamo kommun.

Hade rånarluvor

Iklädda rånarluvor och utrustade med knivar har de åtalade enligt åklagaren satt på en huva över offrets huvud. Syftet har varit att få offret att lämna ifrån pengar och egendom.

De har sedan försökt släpa med offret till en bil, men avbröts av vittnen som skrämde bort dem. Enligt åtalet är det tillfälliga omständigheter som gjort att bortförandet avbröts.

Bland åklagarens bevisning finns bland annat Snapchatmeddelanden mellan kvinnan och ett vittne som visar att den unga trion sökt efter offret.

Samtliga förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.