Två bränder utan naturlig orsak skedde igår i Mullsjö. Foto: Mattias Landström

Polisen utreder mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen fick räddningstjänsten släcka två bränder i Mullsjö. Sedan våren och sommaren har fyra bränder utan naturlig orsak skett i Mullsjö och polisen har nu inlett en utredning för mordbrand.

Under lördagskvällen brann det dels i en barack där vårdcentralen har tillfälliga lokaler, dels i skogsavfall vid värmeverket i Mullsjö. Tidigare under våren och sommaren har det vid två tillfällen brunnit i skogsavfall på ett liknande sätt utan naturlig orsak. Polisen misstänker att de två bränderna är anlagda och kommer att utreda dem som mordbrand.

Räddningstjänsten vädjar till allmänheten att få in tips om någon har sett något.

– Det är mycket bekymmersamt att vi har haft de här bränderna utan naturlig orsak. Det fanns spridningsrisk vid båda bränderna igår och i den värme som är så kan det bli allvarligt, säger Göran Melin, biträdande räddningschef i Jönköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer