Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Händerna blev blodiga.” Hör Markus Wickelgren berätta om när han gång på gång gick genom isen. Foto: Frida Lindhe / SVT / Privat

Vårisen brast – Markus fångade kampen mot land på film

Uppdaterad
Publicerad

Markus Wickelgren från Nässjö var ute på isen och fiskade när vårisen plötsligt brast. Fisketuren blev en kamp för livet. Samtidigt fångades allt på film.

Som fiskeintresserad fotograf hade Markus Wickelgren en kamera med. Den här dagen på isen kom kameran istället att föreviga småbarnspappans sex minuter långa kamp för livet.

– Jag minns att jag fick en specifik tanke: Så här börjar det säkert för folk som drunknar, här kanske det tar slut liksom, säger han.

I klippet ovan berättar Markus om sin kamp för livet. I klippet nedan ger han sina tre viktigaste tips för den som ska ut på isen:

KLIPP: Markus 3 viktigaste tips när du ska ut på isen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är lätt att vara efterklok. I klippet ovan berättar Markus hur han egentligen skulle gått tillväga på isen. Foto: Frida Lindhe / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.