David Gillek under sin tid i Mullsjö. Foto: Bildbyrån

Gillek klar för ny klubb – får tränarroll

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att David Gillek före detta spelare och assisterande tränare i Mullsjö AIS blir tränare igen – i SSL-klubben Linköping IBK

David Gillek beslutade sig för att lämna jobbet som assisterande tränare i Mullsjö då huvudtränaren Ulf Hallstensson fick sparken från klubben i början av november.

Förra veckan gjorde han en sejour i Växjö, som spelare, men har nu gjort klart med ett nytt tränarjobb. Han kommer i fortsättningen att gå in som assisterande tränare i SSL-laget Linköping IBK.

– Sedan jag och Mullsjö gick skilda vägar så har jag varit tydlig med att det är en tränarroll jag vill ha framöver. Johan Astbrant hörde av sig för några veckor sedan och nu på slutet har vi haft tätare kontakter om hur vi kan lösa uppdraget tillsammans. Det upplägg Linköping nu har presenterat för mig känns helt rätt och något jag kände att jag absolut ville hoppa på, säger Gillek i ett pressmeddelande från klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.