Mannen som ringt SOS-alarm 111 gånger ska ha pratat om sitt könsorgan samtidigt som han stönade i telefon. Foto: TT

Man ringde SOS 111 gånger på ett dygn: ”Pratade porr och stönade”

Uppdaterad
Publicerad

En man i Jönköpings län ska ha ringt nödnumret 112 över 100 gånger på ett dygn. Detta gjorde det svårare för människor som behövde nå fram till SOS att kontakta dem, enligt polisen.

Under måndagskvällen 14 september gjorde SOS Alarm en anmälan om sabotage mot blåljusverksamhet. En person ska upprepade gånger ha ringt nödnumret 112 för att försvåra larmoperatörens utryckningsverksamhet, något som Värnamo-Nyheter var först om att skriva.

– Det verkar finnas tecken på att han är från länet, men vilka tecken detta handlar om vet jag inte, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik till SVT.

Pratade om sitt könsorgan

I polisanmälan som gjorts har SOS Alarm skrivit att de räknat ihop att mannen ringt in till dem 111 gånger.

– Det har varit helt irrelevanta samtal, han har pratat om porr och stönat i telefonen och även pratat om sitt könsorgan, säger Thomas Agnevik.

Larmoperatören har sparat anteckningar som polisen kommer att använda i sin utredning. En förundersökning har inletts för att försöka ta reda på vem personen är som missbrukat nödnumret 112.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.