Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rachel De Basso (S), ordförande i Jönköpings regionstyrelse, berättar mer om gratis mensskydd som kommer att finnas på alla regionala verksamheter i regionen. Foto: SVT/TT

Nu får 9 300 regionanställda kvinnor gratis mensskydd

Uppdaterad
Publicerad

Det är totalt 9 300 kvinnor som arbetar i Region Jönköpings läns verksamheter. Under våren kommer regionen sätta upp mensskyddsboxar så att de kvinnliga anställda får det bättre på arbetsplatsen.

– Vi hoppas skapa trygghet för enskilda kvinnan på arbetsplatsen, säger Rachel De Basso (S) som är ordförande i regionstyrelsen.

I klippet ovan hör du mer om regionens arbete med mensskyddsboxar.

Regionen har fått upp cirka 100 mensskyddsboxar på Värnamosjukhus och tanken är att rulla ut ungefär 500 stycken mensskyddsboxar under året.

– Vad jag känner till så är vi den enda regionen som gör det här, men det kan vara att fler regioner är på gång.

”Kostanden är marginell”

Att sätta upp alla boxarna kommer att kosta cirka en halv miljon kronor sedan är den uppskattade årliga kostnaden ungefär lika stor.

Kostnaden för själva satsningen är marginell, menar Rachel De Basso (S).

– Det är en liten kostnad i relation till den vinst den kommer ge, säger hon.

– Det viktigaste är den tryggheten som kommer skapas hos kvinnliga anställda i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.