Under fredagen kom beskedet att superettan drar igång igen i mitten av juni. Foto: SVT

Grönt ljus för spel i superettan – men utan publik

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom beskedet som många väntat på, svensk tävlingsidrott tillåts att dra igång igen. En stor lättnad för Jönköpings Södra.

Det är en tuff tid som ligger bakom superettanlaget i fotboll, J Södra. Sedan en tid tillbaka har klubben brottats med ett stort ekonomiskt underskott och coronapandemin har inte gjort situationen lättare. Fredagens besked som gav klartecken till seriespel igen var till stor glädje för klubben.

– Beslutet i sig var närmast avgörande för att vi ska kunna överleva. Vi klarar inte verksamheten utan matcher hur länge som helst, säger klubbchefen Sebastian Lagrell.

Coronasport Jönköping

Ingen publik på läktarna

Seriepremiären var från början tänkt till den femte april. Nu förväntas det dra igång igen i mitten av juni, men med restriktioner. Det blir spel inför tomma läktare.

– Det känns jättetråkigt och en stor sorg för oss. Supportrarna är någonstans kärnan till varför vi håller på. Men det här var ett måste för att vi ska kunna överleva, säger Sebastian Lagrell.

Hör Sebastian Lagrell berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronasport Jönköping

Mer i ämnet