Elever från Sandagymnasiet i Huskvarna drack sig berusade under en studieresa till Stockholm. Foto: SVT/TT

Gymnasieelever drack sig berusade på studieresa

Uppdaterad
Publicerad

Elever från Sandagymnasiet i Huskvarna var i veckan på studieresa i Stockholm. Där spårade det ur då en handfull elever drack sig så berusade att störningsjouren fick rycka ut till Bosön där eleverna bodde, uppger Jnytt.

I början av veckan var ett 60-tal elever från Sandagymnasiets på studieresa i Stockholm. Eleverna var inkvarterade på Bosöns konferensanläggning, som är riksidrottsförbundets utvecklingscentrum.

En handfull elever trotsade dock det alkoholförbud som finns vid dessa resor och ska enligt Jnytt har druckit sig rejält berusade. De berusade eleverna hade varit så stökiga att störningsjouren hade fått rycka ut två gånger.

Studieresan avbröts

– De förstörde för sig själva, de förstörde för klasskamraterna och de förstörde för Sanda eftersom vi har ett samarbete med Bosön. Vi ser allvarligt på det inträffade och har vidtagit åtgärder. Exempelvis enskilda samtal med eleverna, säger Johanna Öhrström rektor på Sandagymnasiet till tidningen.

Efter händelsen så tidigarelades hemfärden till Huskvarna. Rektorer och mentorer har nu haft samtal med eleverna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.