Lars Nordgren och Nils Inge Carlsson från Habo IF. Foto: Privat

Habo IF får pris på fotbollsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Habo IF får Gunnar Nordahlstipendiet 2016. I kväll kommer representanter från föreningen ta emot priset på årets fotbollsgala i Globen.

– Det känns fantastiskt roligt att få det här priset, säger Lars Nordgren, som är ungdomsansvarig i föreningen.

Överraskande telefonsamtal

Föreningen hade själva ansökt om stipendiet från Gunnar Nordahls minnesfond, men när de ansvariga fick reda på att de vunnit stipendiet på 20.000 kronor blev de ändå överraskade.

– Blev väldigt överraskad när de ringde och sa att vi fått priset.

Utmärkelsen får Habo IF för sin ungdomsturnering Habo Cup för pojkar och flickor i åldern 10-12 år. Cupen startade 2012 med 22 lag, men har vuxit snabbt. I somras var det 113 lag som deltog.

– Habo IF har på ett imponerande sätt visat att det med engagerade och målinriktade ledare går att skapa, och år efter år utveckla, en barn- och ungdomsverksamhet, som är ett föredöme för fotbollsklubbar i Sverige. Föreningen är därför väl förtjänt av att utses till årets Nordahlstipendiat, säger stiftelsens ordförande Krister Malmsten, till fotbollsförbundets hemsida.

Hårt jobb

Och Lars Nordgren hyllar alla krafter som ställt upp och jobbat för att turneringen ska utvecklas.

– Det är mycket hårt jobb som ligger bakom. Sedan tror jag att vi har lyckats när det gäller logistiken kring matcherna. Det har spridit sig från mun till mun att vi är en bra turnering och nu har vi lag från hela södra Sverige.

Priset kommer Lars Nordgren och ordföranden Nils-Inge Carlsson att få ta emot under förgalan till kvällens tv-sända evenemang. Men duon kommer att finnas på plats även under kvällens gala.

Vem tror du vinner Guldbollen?

– Det är ju ingen högoddsare direkt, men jag tror att det blir Zlatan, skrattar Lars Nordgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.