Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Habo Wolley vann den första SM-finalen på bortaplan. På tisdagskvällen vann de även match nummer två, hemma i Habo. Foto: SVT

Habo Wolley skrällde och vann första SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Habo Wolley vann den första finalmatchen mot Hylte/Halmstad med 2-3 på bortaplan. Nu väntar retur hemma i Habo sporthall på tisdag.

– Det känns skönt men nu är det bara att ladda om för det är ju inget vunnet än, säger Algot Danielsson, lagkapten i Habo Wolley.

Det tuffaste möjliga motståndet i form av Hylte Halmstad väntade under lördagseftermiddagen för Habo som för första gången i klubbens 36-åriga historia spelar SM-final. Och det slutade alltså med vinst till Habo (25-20, 23-25, 19-25, 25-20 och 7-15).

Bästa spelare i Habo var Andrew McWilliam och bäste spelare i Hylte/Halmstad blev Joel Andersson. Spelarna framhejades av ett 100-tal tillresta Habosupporters.

Hör mer om det i klippet ovan

SM-finalen spelas i bäst av fem matcher och på tisdag klockan 19 är det dags för den andra semifinalen i Habo sporthall.

– Vi räknar med en fullsatt Habo sporthall och kanske nytt publikrekord, skriver klubben i ett pressmeddelande.

I klippet nedan berättar huvudtränaren Andrew McWilliam om framgångssagan för laget:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör huvudtränaren Andrew McWilliam berätta om vad lagets framgång beror på i klippet ovan. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.