• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: SVT

Habodemokraterna föreslår tiggeriförbud

Uppdaterad
Publicerad

Det lokala partiet Habodemokraterna föreslår nu ett tiggeriförbud i Habo kommun. Förbudet ska gälla i områdena runt centrum och vårdcentralen i Habo.

I en motion till kommunfullmäktige i Habo föreslås nu ett lokalt tiggeriförbud på orten.

Det är efter domen i Högsta förvaltningsdomstolen i december, där Vellinge kommun fick rätt att införa ett lokalt tiggeriförbud, som nu också Habodemokraterna hakar på.

Ändrade förutsättningar

Partiet skriver i sin motion att förutsättningarna för lokala tiggeriförbud ändrats sedan Vellinge fått klartecken.

I november 2017 lämnade Habodemokraterna in en liknande motion men den fick inget stöd från något av de övriga partierna i kommunfullmäktige.

Flera liknande motioner i länet

Även Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Jönköping och i Mullsjö har tidigare lämnat in motioner där de vill se ett lokalt tiggeriförbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.