Claes Linnér och Nicklas Karlsson är två av de som driver frågan mot kommunen. Foto: Hanna Källebring/SVT

Centrumparkeringar hotas i Habo – hård kritik från handlarna

Uppdaterad
Publicerad

Nu hotas centrumnära parkeringar att tas bort i Habo. I ett förslag från kommunen på hur centrum skulle kunna komma att utvecklas framöver vill man minska parkeringar i centrum för att istället satsa på ett parkeringshus. Ett förslag som mött hård kritik från Habos handlare.

Ett av förslagen som finns med i den nya planen är att minska antalet parkeringsplatser i centrum för att på sikt ersätta dessa med ett parkeringshus bortanför stationen.

– Det försvårar det för oss som är handlare i staden, jag ser inte hur det inte skulle påverka handeln negativt när man väljer att göra så, säger Claes Linnér, ICA Habo.

Kommunen ifrågasätter kritiken

Claes Linnér är en av flera handlare som gemensamt med fler butiksägare i centrum gått ihop mot kommunens förslag. Han menar att han inte stött på någon handlare i centrum som inte är mot förslaget.

Kommunen å sin sida anser att kritiken delvis är obefogad. Kommunstyrelsens ordförande Susanne Wahlström framhäver att det ju trots allt kommer finnas ett antal parkeringsplatser kvar.

”Blir svårtillgängligt att handla i staden”

Men butiksägare kommer fortsätta driva frågan om att behålla alla parkeringsplatser. Nicklas Karlsson driver Guldverkstán i Habo och tycker även han att förslaget skulle innebära problem för handlarna i centrum.

– Det kan komma att bli så illa att mindre butiker får stänga igen helt om det blir svårtillgängligt att handla i staden, säger Nicklas Karlsson.

Hör Claes och Nicklas berätta mer om deras oro kring förslaget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.