Kommunstyrelsens ordförande Susanne Wahlström tror på ett tillgängligt centrum för alla. Foto: Hanna Källebring/SVT

Så ser planen för ett framtida Habo centrum ut

Publicerad

Att öka tillgängligheten för olika åldrar, skapa mer öppna ytor att umgås på och ha mindre trafik centralt, är några av de punkter som presenteras i förslaget till ett framtida Habo centrum.

Efter att ha samlat in förslag från invånarna i Habo så har kommunens politiker nu tagit fram en plan för hur ett framtid Habo centrum skulle kunna komma att se ut.

– Vi vill det bästa för Habo och tror att det här kan bli en bra väg att gå, säger Susanne Wahlström (M), kommunstyrelsens ordförande i Habo.

Stor kritik från handlare

I planen ingår bland annat förslag om ett framtida parkeringshus, vilket innebär att centrumnära parkeringsplatser som finns idag skulle försvinna och ersättas med annat. Den delen av förslaget har fått stor kritik från centrumhandlare som menar att det skulle bli svårt att driva handel i centrum om de markbelagda parkeringsplatserna plockas bort.

Det är något som man från kommunens sida inte håller med om.

– Vår förhoppning är att fler vill stanna längre i centrum och att handeln därmed skulle öka. Jag tror både vi och handlarna vill åt samma håll, att utveckla Habo som stad och ett centrum för handel, säger Linda Tubbin, planchef Habo kommun.

Hör i klippet när Susanne Wahlström och Linda Tubbin berättar om förslaget kring ett framtida Habo centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.