Bild 1: Rektor Anna-Carin Petersson håller tal inför eleverna i de nya lokalerna. Bild 2: Fredrik Håkansson klipper bandet tillsammans med eleven Sabrin Alfadli. Foto: Pierre Klasson / Sävsjö kommun

Festligt när Hägneskolan invigde nya lokaler

Publicerad

Nu är tillbyggnaden av Hägneskolan i Sävsjö kommun färdigbyggd. Kommunen har haft en positivt befolkningsökning och behovet har vuxit, något man nu är förberedd på med nya lokaler.

Nu finns möjligheten att utöka med två till tre klasser i framtiden, något Fredrik Håkansson, barn- och utbildningsnämndens ordförande tycker är roligt.

– Det är fantastiskt roligt när man kommer dit och ser de nya fräscha och moderna lokalerna. Att få träffa eleverna och personalen som är väldigt nöjda, säger Fredrik Håkansson.

Nya förutsättningar ska underlätta undervisningen och nu är skolan förberedd på framtiden.

– Det här ger personalen nya förutsättningar att kunna bedriva bra utbildning på skolan och i framtiden kunna utöka med två till tre klasser, säger Fredrik Håkansson.

Arbetsmiljön har förbättrats

Grundsärskolan har bland annat utrustats med nya liftar i taket, höj- och sänkbara bord och rymliga toaletter.

– Arbetsmiljön är mycket bättre nu för träningssärskolan, grundsärskolan och årskurs 5 och 6 i grundskolan. De nya grupprummen är också en väldigt stor vinst eftersom det har varit väldigt trångt med skolans utrymmen tidigare, säger Fredrik Håkansson.

Skolområdet får helt ny förskola

Om några veckor börjar en ny förskola med fyra avdelningar att byggas mitt emot Hägneskolan.

– Det känns väldigt bra att vi kan göra de här investeringarna och satsa på våra barn på det här viset. Det handlar om att kommunens befolkningsutveckling har varit väldigt positiv de senaste åren och det ger både fler barn och elever, säger Fredrik Håkansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer