Jönköpings tingsrätt. Foto: SVT

Häktad misstänkt för barnvåldtäkter

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern häktades idag misstänkt för flera fall av våldtäkter mot en minderårig flicka. Enligt åklagaren kan övergreppen ha pågått under lång tid.

Mannen häktades under eftermiddagen av Jönköpings tingsrätt på den högre misstankegraden, på sannolika skäl, misstänkt för våldtäkt mot barn. Häktningen gäller fem fall under ett års tid, men enligt åklagare Anna Mårtensson kan det handla om betydligt fler övergrepp som ska ha skett under en längre tid.

– Vi har bara inlett utredningen, och den kommer troligen att växa. Vi talar då om ett tvåsiffrigt antal, säger Anna Mårtensson till SVT Nyheter Jönköping.

– Flickan valde nu i veckan själv att berätta om övergreppen, och mannen greps därefter i går.

Enligt åklagaren ska mannen vid häktningsförhandlingen till stora delar ha medgett vad som skett, även om beskrivningarna delvis skiljer sig åt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.