Slukhåket var ungefär en meter i diameter från början, här på bilden har hålet grävts upp. Foto: Kristin Renulf/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Hål mitt i vägen stoppar trafiken

Publicerad

Ett större hål upptäcktes under tisdagen på länsväg 195 mellan avfarterna till Habo. Arbetet med att laga vägen pågår och det dröjer fram till mitten av nästa vecka innan trafiken släpps på igen.

Det var under tisdagsmorgonen som en bilist uppmärksammade ett hål på cirka en gånger en meter mitt på 195:an i höjd med Munkaskog mellan de båda avfarterna till Habo. 

– Det har blivit ett slukhål i vägen, asfalten har gett sig. Hålet är tre meter djupt. Det går en kulvert under vägen och vi håller på att gräva upp hålet för att kolla om den gått sönder, sade Pelle Thörnkvist på NCC vägservice till SVT Nyheter Jönköping under tisdagen.

Vad är det som orsakat slukhålet?

– Troligtvis är det kulverten som gett sig. Den ligger på åtta meters djup så vi måste stänga av vägen.

Dröjer till onsdag

Vägen grävdes upp och arbetet med att laga sträckan har pågått sedan i tisdags. Under fredagen stod det klart att det kommer att dröja ytterligare några dagar innan man åter kan släppa på trafiken. Fram till och med onsdag kommer trafiken att  dirigeras om via centrala Habo, uppger Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer