Are Stokstad, Amedias VD och Lovisa Hamrin, ordförande Hamrinstiftelsen är glada efter affärsuppgörelsen. Foto: Hall Media

Hall Media säljs till Amedia och Mittmedia

Uppdaterad
Publicerad

Hall Media som bland annat ger ut Jönköpings-Posten, Smålandstidningen och Värnamo Nyheter säljs till Amedia och Mittmedia. Spekulationerna har varit igång några veckor men nu är en affär alltså klar.

Hall Media är baserat i Jönköping och ger ut tio abonnemangstidningar och åtta gratistidningar och har en egen tryck- och distibutionsverksamhet. Med sina 70 000 abonnenter och 250 000 dagliga läsare är Hall Media en dominerande medieaktör i Jönköpings län, Kronobergs län och Västra Götalands län. Koncernen omsätter 500 miljoner kronor.

– Amedia är ledande i Norden på att driva en mångfald av olika tidningar och är mycket framgångsrika i sin digitala transformation med lokaljournalistik som affärsidé, säger Lovisa Hamrin, ordförande i Hamrinstiftelsen som nu säljer Hall Media.

Skapa lönsamma tidningar

 – Vår vision är att skapa starka, lönsamma lokala tidningar baserade på oberoende kvalitetsjournalistik. Bra lokaljournalistik är det bästa receptet för digital framgång, säger Are Stokstad, Amedias vd.

Affären ska godkännas av Konkurrensverket innan den träder ikraft.

Hall Media driver följande tidningar

Prenumererade tidningar:

Jönköpings-Posten

Värnamo Nyheter

Smålänningen

Västgöta-Bladet

Skaraborgs Läns Tidning

Falköpings Tidning

Smålands-Tidningen

Smålands Dagblad

Vetlanda-Posten

Tranås Tidning

Gratistidningar:

Jnytt

Jönköping NU

Finnveden NU

Höglandet NU

Veckobladet

Skövde Nyheter

Tranås Aktuellt

Västboandan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.