Halt väglag på E4 – flera olyckor norr om Värnamo under eftermiddagen

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor har inträffat på E4 norr om Värnamo under måndagseftermiddagen.

– Det är mycket slirigt på många vägar i länet, håll avstånd, uppmanar polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Ett körfält var avstängt på E4 strax söder om Skillingaryd sedan en lastbil fått problem och stod illa till intill mitträcket i norrgående körriktning. Arbetet med att fixa mitträcket fortsätter under kvällen, vilket kan ha påverkan på framkomligheten.

Inte långt ifrån lastbilsolyckan skedde också en singelolycka med personbil under eftermiddagen, också den i norrgående riktning.

Även på Höglandet ska det vara halt på vägen. Under eftermiddagen inträffade en singelolycka på väg 47 mellan Vetlanda och Kvillsfors.

E4:an var avstängd

Ytterligare en olycka med en lastbil inträffade norr om Värnamo vid 15.30-tiden mellan trafikplats Värnamo norra och trafikplats Klevshult. Vägen var under eftermiddagen avstängd en längre tid. Ett körfält kunde strax efter klockan 18 öppna och bärgning av lastbilen pågår under kvällen.

Inga personer ska enligt vad som hittills är känt ha skadats i olyckorna, men det ska vara mycket halt på E4 och flera andra vägar i länet.

Eftermiddagens olyckor på E4:an kan fortsatt påverka trafiken under kvällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.