Christian Järdler presenteras som IFK Värnamo:s nya tränare. Foto: IFK Värnamo

Han blir ny tränare för IFK Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen presenterade superettanlaget IFK Värnamo sin nya tränare. Det blir Christian Järdler från Ängelholms FF som tar över ledarrollen i laget.

Kontraktet med Järdler sträcker sig över 2+1 år. Han kommer att bära ansvaret fär A-lagets herrar och elitverksamheten.

– Jag är glad att vara här, jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben. IFK Värnamo har en attraktiv tradition att ta fram unga duktiga spelare och spelar en positiv fotboll. Något som jag vill vidareutveckla och förvalta, säger Christian Järdler i ett uttalande på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag ser framemot att arbeta i Värnamo och tar mig an den utmaning som det innebär att utveckla sättet att spela och vara så pass bra i vardagen så vi ökar våra chanser till att göra ett bra resultat.

Meriterad spelare

Närmast har Järdler varit huvudtränare för Ängelholms FF i Superettan. Han är även fostrad som fotbollsspelare i den klubben. Redan som 19-åring gjorde han sin debut i Allsvenskan och har förutom flertalet år i Allsvenskan på meritlistan även spelat för Gençlerbirliği SK i Turkiska ligan.

– Christian är en ung tränare, visserligen med liten erfarenhet i tränarrollen men med väldigt stora ambitioner och han är en modern tränare som är van att jobba i miljö en likt den vi har i Värnamo. Känns väldigt skönt att ytterligare en viktig pusselbit är på plats och tillsammans med Christian Järdler så kan vi med stor entusiasm jobba vidare i lagbygget för kommande säsong, säger Thomas Lundqvist, sportchef IFK Värnamo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.