– Hit ska jag åka när jag nu är färdigvaccinerad berättar Nils-Jörgen Josefsson och klappar på sin t-shirt. Han är på plats i ishallen i Vetlanda för sin andra spruta. Foto: Simon Fredling Jack/SVT

Han vaccineras i favorittröjan: ”Nu ser de vart jag vill åka”

Uppdaterad
Publicerad

SVT har träffat några av de drygt 700 besökare som var på plats i hockeyhallen i Vetlanda för vaccinering. Många är glada när de ska få sin andra dos vaccin och har olika planer för vad de ska göra när samhället börjar öppna upp igen.

I Vetlanda som många andra platser i Sverige märks det att människor tröttnat på coronapandemin och de restriktioner den medför.

Många får nu sin andra dos vaccin börjar tänka på platser de vill resa till och vilka de vill umgås med utanför hemmet.

Corona Jönköping

– Det första jag vill göra när samhället öppnar upp igen är att gå ut och äta på en restaurang med min man, säger Eva Merlia.

Trots att de människor SVT träffat ska få en andra dos av vaccin mot covid-19, berättar flera av dem att de fortfarande kommer att vara försiktiga för att minska smittspridningen i samhället.

Möt människorna som får sin andra dos av vaccinet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet