Jonas Ahlstrand från Team Ormsalva tog till slut hem segern, för andra gången i ordningen. Foto: Vätternrundan

Ahlstrand vann Vättern GP

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Ahlstrand fick ett viktigt styrkebesked inför nästa veckas SM när han spurtvann Vättern GP på torsdagskvällen.

– Ett bra kvitto inför SM. Det här betyder mycket för självförtroendet, säger han efter målgången.

Vättern GP är inte bara ett elitlopp. Det är också upptakten inför Vätterundan, där 23 000 anmälda cyklister under fredagen och lördagen startar sin 30 mil långa runda runt Vättern.

LÄS MER: Cykelnätverk bakom fler kvinnliga långcyklare

Vätternrundan 2017

Vättern GP avgörs på en 1.000 meter lång bana inne i centrala Motala och Jonas Ahlstrand från Team Ormsalva tog till slut hem segern, för andra gången i ordningen.

– Ett riktigt kul lopp. Jag gillar banan inne i Motala, man måste vara i bra form för att vinna, säger han.

Retrotävling

Många hade också lockats att följa det inledande loppet Retrovättern där ett 30-tal cyklister deltog på gamla cykelklenoder och cyklade GP-banan i tidsenlig utrustning. Loppet var öppet för allmänheten och lockade cyklister från hela landet.

– Med Retrovättern vill vi på Vätternrundan uppmärksamma att cykeln fyller 200 år, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef för Vätternrundan.

OS-guldmedaljör

Bland deltagarna i Retrovättern fanns namn som Erik Fåglum, Sven-Åke Nilsson, tidigare proffscyklisten Tommy Prim, som hade dammat av sin gamla hoj, och OS-guldmedaljören Bernt Johansson, som hade plockat fram sin guld-cykel från Montreal 1976.

– Det här var kul, sa Bernt Johansson efter loppet.

– Och visst kommer minnena tillbaka. Det känns som att tiden har stått stilla när jag sätter mig på cykeln, kroppen ställer om sig efter bara någon kilometer. Jag har gjort så otroligt många mil på den här cykeln. 

Resultat, Vättern GP:

1) Jonas Ahlstrand, Team Ormsalva 

2) Gustav Höög, HVR16 

3) Ludvig Bengtsson, Team Tre Berg-PostNord 

4) Isac Lundgren Team Tre Berg-PostNord 

5) Tobias Ludvigsson, FDJ

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vätternrundan 2017

Mer i ämnet