– Att sitta och skava har sin charm och det här är ett toppenbra arrangemang, säger Caroline Svensson. Foto: Björn Spjut

Tolv Vätternrundor och alltid på natten

Caroline Svensson från Linköping har cyklat inte mindre än tolv Vätternrundor och märker ett ökande intresse hos tjejer att cykla långt.

– Det var en bra runda för att det var så milt väder och lite vind hela natten, säger Caroline Svensson som startade kl 23 på fredagsnatten och tog sig i mål på lördagsförmiddagen efter 12 timmar och 4 minuter på cykeln. Loppet brukar ta henne 12 – 13 timmar att genomföra.

– Jag har kört i mörker så gott som varje gång. Det bästa är att starta när det är ljust, men man blir tilldelad sin plats.

Optimal träningsform

Caroline Svensson håller på med sin tolfte klassiker för att hon tycker att det är en så bra träningsform. Den är så varierad med både skidåkning, cykling, löpning och simning och täcker hela året med en gren för varje säsong. Tack vare det är den optimal menar hon och löpningen är favorit.

– Men cyklingen är fin. Det här är ett toppenbra arrangemang som funkat jättebra varje år.

Fler kvinnor i år

Hon har märkt att det finns intresse bland tjejer för att cykla långt och hon tänker hålla på med klassikern så länge det känns roligt.

– Att sitta och skava på samma ställen har sin charm det också. Men nu ska jag sova, inte fira, säger Caroline Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vätternrundan 2017

Mer i ämnet