Två LHC-fans stängs av resten av säsongen efter att ha hånat en HV-anhängare som omkom i en olycka. OBS: Bilden är tagen vid ett annat sammanhang. Foto: TT/Arkivbild

Hånade död HV-supporter – stängs av hela säsongen

Uppdaterad
Publicerad

De båda Linköpingssupportrar som hånade en avliden HV-supporter stängs nu av hela säsongen. Det rapporterar Corren.

Det var i samband med en match i Linköping tidigare under hösten som LHC-supportrarna höll upp en textremsa märkt ”viltolycka”. I somras avled en HV-supporter efter en mc-olycka och HV71:s supporterklubb Northbanks tolkade att texten var riktad mot honom.  

– Det var flera kompisar till honom på plats som tog väldigt illa vid sig. Jag blev också väldigt upprörd, det var hemskt att se, sa Linus Josefsson i, ledamot i Northbanks, efteråt.

Enligt Corren blev de båda LHC-supportrarna först avstängda hela säsongen av Linköpings supporterklubb White lions, där de är medlemmar, och nu har LHC och Svenska ishockeyförbundet fattat samma beslut.

All live-hockey

Supportrarna stängs av från alla matcher i SHL, SDHL, allsvenskan, ettan och alla landskamper fram till seriepremiären hösten nästa år, skriver tidningen.

– De har skadat LHC:s varumärke, men de har visat att de har förstått att de gjort fel. Om de inte bryter mot vår överenskommelse vill vi att de kommer tillbaka på våra matcher igen i framtiden. Vi hoppas att det här också ska betyda att vi får en tätare kontakt med White lions. Det är viktigt att vi har samma syn, säger Pierre Petersson, LHC:s säkerhetschef, till Corren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.