Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Hanna Nir berätta om vännen som som vårdas med allvarliga skador efter att ha träffats av flera skott under Hamas attacker i Israel. Foto: Privat/Atef Safadi/TT

Hannas vän sköts under attacken mot Israel

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Nir följer spänt utvecklingen i Israel och håller ständig koll på mobiltelefonen hemma i lägenheten i Sverige. Hon har släkt och vänner i landet och en av dem träffades av flera skott när bilen som han satt i besköts under terrorstämplade Hamas attacker.

– Det känns väldigt jobbigt att sitta på distans här i Sverige och följa händelseutvecklingen där, säger Hanna Nir som är ordförande för Judiska ungdomsförbundet i Sverige.

Hon är ursprungligen från Jönköping men bor nu i Uppsala. Både hon och sambon har flera släktingar och vänner i Israel, flera av dem i det område som drabbats hårt av Hamas attacker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet