Krister Sigvardssons livsverk försvann i branden

Uppdaterad
Publicerad

Krister Sigvardsson har samlat på gamla bilar i 40 år, men efter nattens brand finns inget kvar.
– Mitt livsverk har gått upp i rök, säger han.

Det ryker fortfarande från resterna av det som varit mellan 60 och 70 bilar. Många var unika och värdefulla, både ekonomiskt men inte minst känslomässigt för ägaren Krister Sigvardsson.

– En, från 30-talet, hade jag fått av min pappa, säger han.

Sin första bil fick han när han var 16 år och har samlat sedan dess. Nu är Krister snart 60 och hans livsverk är förstört.

– Det är väldigt tungt och jobbigt idag. Det är jobbigt att se hur det ser ut här nu, säger han.

Inget kunde räddas

Branden utbröt under torsdagskvällen och när räddningstjänsten kom fram var den gamla sädesladan helt övertänd. Själv bor Krister Sigvardsson i Eksjö och fick reda på att det brann av räddningstjänsten.

– De ringde upp mig och jag åkte hit med en gång. Men det var inget att göra. Allt var redan förstört.

Vissa av bilarna var unika. Enligt Krister finns det bara 10-15 exemplar i landet av några. Och förutom bilarna fanns det i ladan också ett 20-tal båtar och husvagnar som han förvarade åt gäster.

Osäkert vad som händer

Under fredagsförmiddagen har polisen gjort en teknisk undersökning av brandplatsen. Och vad Krister Sigvardsson ska göra nu vet han inte.

– Jag får se hur jag går vidare, om jag ska bygga upp det igen eller inte. Jag har kontaktat mitt försäkringsbolag i alla fall. Men nu känns allt bara tungt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.