Anna Ullman är gymnasiechef. Foto: SVT

Njudungsgymnasiet anmäler alla händelser på skolan

Uppdaterad
Publicerad

Njudungsgymnasiet anmäler mer än dubbelt så många händelser och misstänkta brott, jämfört med andra gymnasieskolor på Höglandet. Skolan har som policy att anmäla alla former av incidenter. Under fem år har 212 incidenter anmälts till polisen.

Njudungsgymnasiet i Vetlanda med drygt 1 000 elever är jämnstort med Brinellgymnasiet i Nässjö. Från 2017 till 2021 i september anmäldes dubbelt så många händelser på Njudungsgymnasiet jämfört med gymnasiet i Nässjö.

– För oss är det viktigt att polisanmäla. Det kan vara skadegörelse eller konflikter mellan elever, säger Anna Ullman, gymnasiechef på Njudungsgymnasiet.

Enligt Anna Ullman är anmälningarna ett led i trygghetsarbetet. Hon blir dock förvånad över att Njudungsgymnsiet har så många fler anmälningar, jämfört med andra skolor och kan inte svara på varför det ser ut så.

– Jag har inte sett just denna sammanställning tidigare, säger Anna Ullman, gymnasiechef på Njudungsgymnasiet.

Anmälningarna på Njudungsgymnasiet handlar förutom om skadegörelse även om inbrottslarm och stölder, men också om våldsbrott och ofredanden mot flickor.

I klippet ovan berättar gymnasiechefen vad som anmäls och hur skolan arbetar med trygghet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.