Sju anmälningar om misshandel har gjorts på Brinellgymnasiet i Nässjö senaste månaderna. Hör gymnasiechefens tankar om det i klippet här ovan. Foto: SVT

Efter knivdådet i skolan – så arbetar Brinellgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Brinellgymnasiet i Nässjö arbetar nu med flera trygghetsåtgärder efter knivdådet för två veckor sedan, där en elev skadades. Skolan kommer se över kameraövervakning och öka vuxennärvaron. Samtidigt berättar gymnasiechefen om en ökad konfliktnivå i samhället som också drabbar skolor.

Efter knivdådet den 10 september kommer nu Brinellgymnasiet utvärdera vad skolan gjorde i anslutning till händelsen. Fler vuxna kommer att synas på skolan, en åtgärd skolan redan etablerat.

– Vi ser också över om vi har rätt kameraövervakning och rätt mängd kameror på skolan, säger Richard Weibull, gymnasiechef på Brinellgymnasiet.

Skolan ser även över inpasseringssystemet vid ingångar.

Sju anmälningar om misshandel

Richard Weibull är tydlig med att det inte råder någon hotbild mot elever på skolan utan att bråket handlade om enskilda individer.

Vad är det för typ av ungdomar det rör sig om gällande den här händelsen?

– Jag vill inte kommentera och diskutera ungdomarna. Det är två vanliga ungdomar, säger han.

Sedan mars 2021 fram till slutet av augusti har sju anmälningar om misshandel på Brinellgymnasiet inkommit till polisen. Det är fler anmälningar än Njudungsgymnasiet i Vetlanda, som är den skola med näst flest anmälningar om misshandel – fyra stycken – under samma period.

– Det har blivit en ökad konfliktnivå i samhället, säger Richard Weibull.

Se mer i videoklippet ovan där gymnasiechefen svarar på frågor om skolmiljön på Brinellgymnasiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.