Foto: Mikael Fritzon/TT

Våldsdåd på Brinellgymnasiet i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

En elev på Brinellgymnasiet i Nässjö skadades vid ett våldsdåd på skolan under fredagsförmiddagen. Eleven ska enligt gymnasiechefen Richard Weibull ha blivit knivskuren. En 17-årig kille har anhållits efter beslut av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Enligt de första uppgifterna blev eleven allvarligt skadad, men enligt uppgifter från Höglandssjukhuset i Eksjö under eftermiddagen så handlar det om lindriga skador.

Knivskärningen ska ha inträffat i samband med ett bråk. Enligt vittnen på plats som SVT pratat med ska bråket ha varit i matsalen.

Polisen spärrade av matsalen där knivdådet inträffade. Foto: Kristin Renulf

– Jag trodde att det bara var ett bråk, men när jag gick fram såg jag att det låg blod överallt och de lindade hans arm. Det var en chock och det känns inte så säkert här längre, berättar en elev för SVT.

Elever berättar också att elever från vård- och omsorgsprogrammet gick fram och hjälpte den skadade.

Den drabbade fördes i ambulans till sjukhus. Efter dådet valde skolledningen att skicka hem alla elever för dagen.

17-åring anhållen

Klockan 12.23 meddelade en polispatrull att de hade gripit en misstänkt gärningsperson i närheten av Resecentrum i Nässjö. Den misstänkte, en 17-årig kille, har anhållits efter beslut av åklagare på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Ett 15-tal poliser arbetade runtom i Nässjö för att utreda vad som hänt.

– Vi har spärrat av en plats och vi kommer även att hålla förhör med vittnen, säger Thomas Agnevik.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Utredningsarbetet är påbörjat och flera vittnen har blivit förhörda. Även ett första förhör med den misstänkte har hållits. Kriminaltekniker jobbar fortfarande på platsen.

Polisens uppmaning

Polisen vädjar till alla personer som har gjort iakttagelser av händelsen, eller vet något om händelsen att ge sig till känna och ta kontakt med polisen på platsen.

Enligt SVT:s reporter var det många elever som dröjde sig kvar utanför skolan efter händelsen. En skolpastor och en diakon har också funnits på plats för att prata med elever. Under fredagskvällen kommer fritidsgården Connection vara extra bemannad för att möta ungdomar som behöver stöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.