Semesterfirarna Jonna Meijer och Joakim Lundin, Lucia Zuco Svenningsson, Peter Gartmyr med barnen Vidar och Freja. Kolla klippet för att se när de berättar om sina semesterbilder. Foto: Ebba Öberg/SVT

Här är turisternas senaste semesterbild i telefonen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det många som har semester. Men vad har turisterna fotograferat när de varit på utflykt?

SVTs reporter gav sig ut på stan i Värnamo och Jönköping för att kolla läget med turisterna – och vad de har i sina telefoner.

Robbert Wittmaekers från Nederländerna säger att hans fru och dotter uppskattat shoppingen, medan han och hunden promenerat vid Vättern.

– Det är jättefint vid vattnet här, säger Robbert Wittmaekers om Jönköping.

Tobias Everberg och dottern Julia från Stockholm, Robbert Wittmaekers från Nederländerna och Ida Pihl från Halmstad besökte Jönköping under semestern. Se klippet för att se dem berätta om sina semesterbilder. Foto: Ebba Öberg/SVT

Bad och restaurangbesök

Jordgubbsplock, badbilder och restaurangbesök. Det är många semestertillfällen som förevigats med ett fotografi i sommar – utomhusaktiviteter som inomhusaktiviter.

– Vi har varit på museum i Huskvarna, och sen är vi mest här för att våra döttrar går på innebandyläger i Habo, säger Ida Pihl från Halmstad.

Se klippet för att se turisternas semesterbilder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.