Här köper 51-åringen tändvätska – bara timmar före mordet

Uppdaterad
Publicerad

Övervakningskameran på bygghandeln fångade den 51-årige företagaren när han inhandlade tändvätska. Bara timmar senare tros han ha begått dubbelmordet i Norrahammar.

Det här är filmen övervakningskameran på en bygghandel i Jönköping. Filmen är från eftermiddagen den 27 maj i år, klockan är 15.01. På filmen syns hur den misstänkte 51-åringen köper fyra flaskor med tändvätska, småpratar lite med kassörskan och lämnar butiken.

Hade bestämt möte

Bara några timmar senare har han bestämt träff med det äldre paret i Norrahammar. I förhör har 51-åringen erkänt att han samma kväll misshandlat mannen och kvinnan med ett basebollträ och därefter hällt ut tändvätska i deras hem och tänt på. Motivet till mordet tros vara att det äldre paret krävt att få tillbaka pengar som mannen skulle ha förvaltat åt dem, men som han egentligen spenderat för egen del.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Förutom dubbelmordet och mordbranden i Norrahammar misstänks mannen även för dubbelmordet i Hökensås samt 36 fall av grova ekonomiska bedrägerier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås

Mer i ämnet