Det är Stefan Lundvall som håller i projektet som han menar är det första i Sverige.
– Jag fick idén från Köpenhamn och vi är först i landet att göra detta i kommersiell skala. Jag hoppas att fler kommer haka på, säger han.
Vill utöka produktionen
Han menar att satsa på närproducerade och hållbara varor är en förutsättning för att samhället ska fungera på lång sikt.
– Jag ser positivt på framtiden och jag tror att det är tillräckligt många som tycker detta är viktigt, säger han.
Att det är närproducerat är det inget snack om, kaffesumpen kommer från restauranger runt om i stan.
– Det finns massor med näring kvar i kaffesumpen, här handlar det om att ta vara på den.
50 kilo svamp per vecka
Planen är att producera 50 kilo svamp i veckan för att senare utöka och sälja vidare till restaurangerna i stan.
– Den största svårigheten är att det kräver en del arbetskraft. För att lyckas förutsätter det att det finns folk som är villiga att betala extra för varorna, säger han.
Se Stefan visa upp svampodlingen i klippet ovan.