Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Margareta Sylvan, ordförande för Kvinnojouren i Jönköping, var en av talarna på ljusmanifestationen i Rådhusparken i Jönköping. Foto: Emma Johansson/SVT

Här manifesterar de mot våld mot kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

På ”Orange day” uppmanar FN världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Det har gjorts på flera håll i länet, bland annat i Rådhusparken i Jönköping.

Med ljus tända på scenen och flera talare så uppmärksammades våld mot kvinnor i Rådhusparken i Jönköping. Bland annat förmedlades att kvinnor inte ska behöva uppleva skräck och smärta på det sätt som sker i dag och en politisk representant berättade hur de jobbar med frågan i sina verksamheter.

– Vi arbetar med det här i hela vår verksamhet. Som ett exempel på det så har chefer inom tekniska förvaltningen fått utbildning kring våld i nära relationer, sa Andreas Persson (S).

Manifestationer hölls även i andra delar av länet. Bland annat fackeltåg i Värnamo och musik och tal på torget i Tranås. Alternativ till våld som främst vänder sig till våldsutövare deltar på Dreamhack för att uppmärksamma ämnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.