Arkivbild Foto: SVT

Hemmamatch blir borta i derbypremiär

Uppdaterad
Publicerad

Finnvedsvallen är i så pass dåligt skicka att IFK Värnamos egentliga hemmamatch mot Jönköpings Södra får spelas i Jönköping.

Ikväll är det premiär för derby mellan länets enda lag i Superettan,  IFK Värnamo och Jönköpings Södra. Men frågan är hur många åskådare de får spela inför när matchen plötsligt fått flyttas. Hemmamatch för Värnamo har nämligen blivit bortamatch på Stadsparksvallen i Jönköping. Det eftersom Finnvedsvallen i Värnamo inte är spelbar ännu och Svenska fotbollförbundet har beordrat byte av arena för matchen.

– Det finns risk att vi inte får samma publiksiffra som en normal hemmamatch, säger Sune Lantz, ordförande i Jönköping Södra. Men vi spelar hellre här där supportarna finns, Borås vore ett sämre alternativ, menar han.

Uppgörelse om publikintäkter

Det finns en uppgörelse mellan lagen att Värnamo garanterar 3 000 betalande åskådare. I annat fall betalar Värnamo mellanskillnaden till Jönköpings Södra. Returmatchen den 2 augusti som skulle spelas i Jönköping flyttas till Finnvedsvallen så att IFK Värnamo får sin hemmamatch då istället.

Och det är ett revanschsuget Jönköping som vill ta igen förra årets förlust och oavgjorda matcher mot Värnamo.

– Vi var inte nöjda med matcherna förra året, med det beror ju också på vilket lag man möter och Värnamo spelade bra då, säger Sune Lantz. Vi får bara hoppas att det blir god publiktillströmning för att få en bra match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.