Foto: SVT

Hemtjänstpersonal jobbade utan skyddsutrustning hos covidsmittad

Uppdaterad
Publicerad

Hemtjänstpersonal i Nässjö kommun ska ha jobbat med en brukare, som senare visade sig vara smittad med covid-19, utan att använda skyddsutrustning. Nu har arbetsgivaren gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Det var i mitten av april som en brukare med hemtjänst hade låg feber. Men den sjuksköterska som hade kontakt med patienten bedömde att det berodde på dennes bältros. Sjuksköterskans bedömning gjorde att ingen i hemtjänstpersonalen använde skyddsutrustning vid omsorgsarbetet hos brukaren.

Testades för covid-19

Några dagar senare togs brukaren in på ett korttidsboende och där gjordes en provtagning som visade att brukaren hade covid-19.

En i hemtjänstpersonalen fick senare nästäppa och låg feber, men ska ändå ha känt sig relativt pigg, enligt anmälan som gjorts till Arbetsmiljöverket.

I den skriver ansvarig chef att de gör en anmälan, men att det är svårt att avgöra var både personal och brukare har blivit smittad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer