Missing People, Hemvärnet och polisen fortsatte under torsdagen sökandet efter den försvunna 21-åringen. Foto: Johannes Tolf/SVT

Hemvärnet och Missing People fortsätter söka efter 21-åringen

Uppdaterad
Publicerad

Hemvärnet, Missing People och polisen fortsätter idag sökandet efter den 21-åriga kvinna från Eksjö som varit försvunnen sedan i helgen.

– Vi fortsätter att leta, men brottsmisstankarna har försvagats, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisregion Öst.

Sökandet klassas fortfarande som en räddningsinsats, men det har inte gjorts några som helst fynd som lett sökandet framåt.

– Vi tror att det är ett frivilligt försvinnande, men har inte helt avskrivit brottsmisstankarna eftersom vi inte vet vad som har hänt, säger Monica Bergström.

Försvunnen kvinna Eksjö

– Så det är ett besvärligt läge!

Hundpatruller

Flera polisstyrkor är igång och söker, både hundpatruller och vanliga patruller söker i områden kring Eksjö mot Nässjö och i trakten av Ormaryd. Hemvärnet och Missing People har många på plats. Enligt Monica Bergström så är dessutom flera poliser sysselsatta med att kolla tips och med att ha kontakt med anhöriga.

Polis, räddningstjänst och övriga inblandade gör kontinuerliga avstämningar av läget och vid 16-tiden på torsdag ska nästa möte hållas för att avgöra hur insatsen ska se ut i fortsättningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen kvinna Eksjö

Mer i ämnet