Foto: Johannes Tolf/SVT

High Chaparral siktar på att öppna trots coronaläget: ”Ändrar upplägget”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen gick Liseberg ut med information om att de flyttar fram öppningen av nöjesparken till ett obestämt datum. Samtidigt meddelar High Chaparral utanför Hillerstorp att de håller fast vid öppningsdatumet i maj.

SVT har tidigare rapporterat att High Chaparral planerar att öppna vid samma tidpunkt som de brukar göra varje år.

Trots att Liseberg idag meddelade att de inte kommer att öppna 16 maj riktar den småländska nöjesparken in sig på ursprungsdatumet 21 maj.

Corona Jönköping

– Med anledning av rådande restriktioner kommer vi naturligtvis att anpassa vårt utbud för att förhindra smittspridning. Det innebär konkret att vi ändrar upplägget vad gäller shower och attraktioner, anpassar våra restauranger och skapar förutsättningar för att våra besökare ska spridas i parken, skriver företagets vd Mathias Bergendahl i ett brev till SVT Nyheter Jönköping på fredagen.

Tar fram en handlingsplan

Västernparken har runt 300 säsongsarbetare. På måndag har personalen en genomgång där de går igenom varje show, attraktion, restaurang, butik samt frågor kring skyltning och sanitet.

– Den genomgången kommer att resultera i en handlingsplan för att på ett ansvarsfullt sätt ta hand om våra besökare samtidigt som vi hjälper till att förhindra smittspridning, säger Mathias Bergendahl.

Fler nöjesanläggningar drabbade

Coronasmittan i samhället slår hårt mot många verksamheter. Även Astrid Lindgrens värld i Vimmerby har skjutit upp säsongspremiären och samma sak gäller för nöjesparker som Skara Sommarland och Gröna Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet