Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Annelie Widell om kontakten med de utsatta familjerna. Hon ser ett ökat behov i sin hjälpgrupp på sociala medier. Foto: Emma Johansson/SVT

Fler barnfamiljer ber om hjälp med mat i Jönköping

Publicerad

Under de senaste veckan har fler familjer än vanligt sökt hjälp i gruppen ”Barn i vår tid” på sociala medier. Nu har organisationen gjort en extra insamling för att hjälpa familjerna med mat- och hygienprodukter.

Gruppen ”Barn i vår tid” på sociala medier vänder sig till barnfamiljer i Jönköping med omnejd, som har det tufft ekonomiskt. De kan då erbjudas en kasse med saker som medlemmarna skänkt, men de kan också efterfråga specifika produkter.

Just nu märks det att efterfrågan på matvaror och hygienprodukter ökar.

– Då får de en möjlighet att lägga sina pengar på färskvaror som ost och bröd, säger Anneli Widell, som är en av administratörerna i hjälpgruppen på sociala medier.

Inflationen påverkar

De märker att fler söker hjälp just nu, bland annat på grund av inflationen. De som tidigare precis klarade sig, behöver nu hjälp.

– Många ursäktar sig och skäms för att de inte har så att det går ihop. Det är jättejobbigt att behöva ta det här steget, men vi märker ju att det ökat.

I klippet berättar Anneli Widell mer om hur gruppen gör för att hjälpa de som hör av sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer