En covidsmittad spelare gör att derbyt mellan Gislaveds SK och Värnamo GIK ställs in. Foto: TT

Coronasmittad spelare ställer in hockeyderby

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagskvällens derby i hockeytvåan mellan Värnamo GIK och Gislaveds SK är inställt. Orsaken är att en spelare i Gislaved har bekräftad covid-19.

– Det är givetvis jättetråkigt att vi måste ställa in, men det är ju den risken vi lever med just nu, säger Tomas Axelsson, ordförande Gislaveds SK.

Klubben ställer in all verksamhet i två dygn för att undvika ytterligare smittspridning. Spelaren som är smittad mår bra och har bara lättare förkylningssymptom.

– Vi har pausat i två dagar så att andra spelare och ledare ska kunna gå och testa sig så vi får kontroll på situationen. Förhoppningsvis är ingen mer smittad så att vi kan köra igång igen på fredag, säger Tomas Axelsson.

Händelsen bekräftar den information som statsepedemiolog Anders Tegnell gav under tisdagen, att hockeylag sticker ut när det gäller smittspridning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.