Hockeylagets bilar förstörda i Norrahammar

Uppdaterad
Publicerad

När HC Dalen kom tillbaka till Norrahammar efter bortamatchen mot Östersunds IK tidigt på tisdagsmorgonen möttes de av att tre av spelarnas bilar blivit förstörda. Några av bilarna hade borrhål i tankarna och hade blivit slangade på drivmedel.

Se bilarna som blivit slangade på bränsle i klippet ovan.

HC Dalen lämnade Norrahammar utanför Jönköping för att spela match mot Östersunds IK i Hockeyettan. Matchen slutade 1-0 till HC Dalen och laget lämnade Jämtland med gott humör. Laget kvalar just nu till Hockeyallsvenskan.

När de anlände till Smedjehov med bussen visade det sig att tre bilar blivit slangade på bränsle.

– Bilarna har blivit vandaliserade. Tankarna har blivit uppborrade, säger HC Dalens huvudtränare Pelle Gustafsson.

Polisen söker iakttagelser

Laget har polisanmält händelsen. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och söker nu iakttagelser. Det har aldrig hänt tidigare att lagets bilar blivit förstörda när de varit iväg och spelat bortamatch. Nu funderar de på om det är läge att sätta upp övervakningskameror vid Smedjehovs ishall.

– Det är bedrövligt och man undrar ”vad är det som händer egentligen”. Man blir ledsen bara, säger Pelle Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.