Cecilia Lilja menar att lärare och elever står inför stora utmaningar efter införandet av distansundervisning. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

Högt tryck på digitala läromedelsföretag i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Efter beslutet om distansundervisning på gymnasium och högskolor har trycket på företag som erbjuder digitala läromedel ökat. Förlaget Natur och Kulturs avdelning Digilär i Vaggeryd har fått in tusentals nya bokningar bara den senaste veckan.

Det är tuffa tider för många branscher i länet, men det finns också företag som har mer än vanligt att göra. På företaget i Vaggeryd har man under de senaste tio åren arbetat med digitala läromedel, men aldrig har efterfrågan varit så stor som den är just nu.

– Vi skjuter till de resurser som behövs för vår högsta prioritet är att undervisningen kan fortgå, säger Cecilia Lilja, produktionschef på Digilär, som är en del av förlaget Natur och Kultur.

Stora utmaningar för alla

En utmaning när alla plötsligt ska undervisa hemifrån är att får ordning på tekniken som lätt kan bli ett orosmoment för både lärare och elever.

– Det är viktigt att framförallt underlätta för eleverna och att allt material är samlat på ett och samma ställe, säger Cecilia Lilja.

Men trots att det finns en del hinder kan hon se några ljusglimtar.

– Det finns positiva aspekter med – några elever kan exempelvis hitta mer fokus hemma när de får vara ifred.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.