Helén Troung, group manager på Husqvarna AB har valts till Årets ledande kvinna i Jönköpings län 2018. Foto: Anna Jansson

Hon är årets unga ledande kvinna

Publicerad

Under torsdagskvällen utsågs årets unga ledande kvinna i Jönköpings län för fjärde gången. Av de 22 finalisterna vann Helén Troung.

150 unga kvinnor hade nominerats till titeln årets unga kvinnor och 22 av dessa utsågs till finalister.Helén Troung är 28 år och group manager på Huskvarna AB och hon vinner utmärkelsen för sitt ledarskap.

– Vi i juryn tror att Helén är en ledarförebild som genom ett ödmjukt förhållningsätt och att hon bland annat pratar mandarin och kantonesiska har världen för sina fötter, säger Charlotte Järeby Hellman som är vice VD på Poolia och ordförande i juryn får Årets ledande kvinna i ett pressmeddelande.

Förutom titeln vinner Troung bland annat även en inspirationsresa.

Hela motiveringen:

För ett ledarskap som av andra beskrivs som modigt, målinriktat och ambitiöst där hon har utmanat befintliga arbetssätt, hittat nya lösningar och lyft sina medarbetare. Vinnaren vill gå hela vägen till toppskicket i näringslivet – och vi tror att hon har både envishet, driv och ledaregenskaper för att ta sig dit.

Årets unga ledande kvinna 2018 har gjort en av de tuffaste resor som en ledare kan göra, att gå från att vara en i teamet till att vara dess ledare. Hon har utvecklat sin verksamhet med en kristallklar insikt om att kultur och beteende är det som gör skillnad. Hon har ett stort driv att kontinuerligt utveckla verksamheten vidare samtidigt som hon lyckats utveckla sin grupp till ett sammansvetsat och efterfrågat team.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.