Mannen skars med en kniv i bröstet och tvingades lämna ut koderna till sitt betalkort. När paret sedan greps hittades en mängd sedlar i den bil de färdades i. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll.

Hotade sitt offer med hund och skar honom i bröstet

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna åtalas för bland annat grovt rån då de tvingade en man att överlämna en mängd tillhörigheter samt pengar. Paret misshandlade mannen genom att bland annat skära honom i bröstet med en kniv och hota honom med en kamphund.

Åklagaren beskriver händelsen, som inträffade i offrets lägenhet i Tranås i början av november, som ett grovt brott då rånet var utdraget och utfördes under tortyrliknande former.

Paret, en kvinna i 50-årsåldern och en man i 40-årsåldern tog sig in i offrets lägenhet sent på natten. De var utrustade med knivar och hade med sig en hund, som av åklagaren beskrivs som en kamphund.

Offret fick sedan ta emot ett flertal slag och sparkar och paret skar honom med en kniv i bröstet. Han ska även, under hot, ha tvingats skriva koden till sitt bensinkort med sitt eget blod.

Åtalas för flera brott

Mannen tvingades lämna ifrån sig en rad tillhörigheter, bland annat dator, telefon, kläder, pass, buss- och bankkort. Paret hotade även mannen med att döda honom om han skulle kontakta polisen.

De båda greps morgonen efter i Sommen och har sedan dess suttit häktade. De åtalas nu för en rad brott, bland annat grovt rån, övergrepp i rättssak, bedrägeri och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.