Foto: TT/Pressbild

Hovslättslärare bäst i Sverige

Publicerad

Biologiläraren Anders Elm som arbetar på Hovslättsskolan utanför Jönköping är en av Sveriges bästa lärare. Senare i vår kommer han att få ta emot Kungliga Vetenskapsakademiens pris under en högtidlig ceremoni på konserthuset i Stockholm.

Anders Elm, som arbetar som biologilärare på mellanstadiet på Hovslättsskolan utanför Jönköping tilldelas priset i biologi enligt motiveringen ”För att han utgår från elevernas vardag och genom lustfyllda biologiexkursioner i närmiljön uppmuntrar och inspirerar både kollegor och elever att vilja lära”.

Anders Elm blev överväldigad när han fick beskedet.

– Att bli tilldelad lärarpriset var en chock, men en positiv sådan. Jag bara satte mig ner med glädjetårar i ögonen – så häftigt! säger Anders Elm i ett pressmeddelande från Kungliga Vetenskapsakademien.

Pristagarna får vardera 50 000 kronor och ytterligare 50 000 kronor tilldelas lärarnas respektive skolor.

Årligt pris

Visa

Vetenskapsakademiens pris delas årligen ut till fyra grundskole- eller gymnasielärare som arbetar i några av ämnena matematik, naturkunskap. biologi, fysik, kemi och NO. Nomineringarna görs av kollegor, rektorer, föräldrar eller elever och de slutliga vinnarna väljs ut av Akademiens ledamöter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer