Hugo Wadell Edh spelar i J-Södras esportlag. Foto: Fredrik Weibull

Hugo vill ta J-Södra till toppen

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar den nya ligan eAllsvenskan, där 12 lag gör upp om vem som är bäst på fotbollsspelet FIFA. Hugo Wadell Edh spelar i Jönköpings Södra och han hoppas på att de tar sig till slutspel.

Hugo Wadell Edh har spelat fotboll sedan han var sju år. Sedan några år tillbaka spelar han även fotbollsspelet FIFA. Han har vunnit flera turneringar som han ställt upp i och 2017 blev han kontrakterad av J-Södra för att spela i deras e-sportlag.

– Jag har alltid haft ett stort fotbollsintresse, sedan var det så att många kompisar började spela FIFA, så på den vägen är det, säger Hugo Wadell Edh.

Hur ofta spelar du?

– Två timmar om dagen på veckorna, sedan blir det mer på helgen. Inför en stor turnering som den här så blir det betydligt mer, säger han och skrattar.

En kvarts miljon till vinnarna

eAllsvenskan blir Sveriges största professionella FIFA-tävling där totalt tolv klubbar från Allsvenskan och några av Superettans största klubbar deltar. Turneringen börjar den 1 mars och avgörs den 25 maj. Vinnande lag får 250 000kr. Förutom Hugo Wandell Edh består J-Södras lag av Oliver Uttgren och William Berg.

– Det ska bli kul att få träffa alla motståndarna och känna nervositeten, så det ska bli grymt kul, säger han.

S

Hugo Wadell Edh spelar FIFA19.

iktar på slutspel

Vad tror du om era chanser?

– Vårt mål är topp åtta och sedan gå till slutspel. Det vore såklart grymt kul att vinna men det är de bästa spelarna i Sverige vi möter, så vi får se hur det går, säger Hugo Wadell Edh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.