Anders Waldman arrangerar husbilsträff vid Bauergården i Bunn. Ett 50-tal ekipage är på plats. Foto: Jens Jernmark

Husbilsentusiaster träffas i Bunn

Uppdaterad
Publicerad

Denna helgen är det gott om husbilar kring det lilla samhället Bunn mellan Huskvarna och Gränna, ett 50-tal husbilsentusiaster från flera europeiska länder träffas och byter erfarenheter.

Att åka husbil har blivit alltmer populärt, de senaste åren har antalet svenskregistrerade husbilar fördubblats och nu rullar närmare 100 000 husbilar på våra vägar. Nu i helgen möts ett 50-tal husbilsfrälsta på Bauergården i Bunn.

– Det här är en jättehärlig helg där man möter gamla och nya vänner. Några av dem åker långt och kommer från Tyskland, Holland, Frankrike och Danmark, berättar Anders Waldman som arrangerar träffen. Nu minglar vi, pratar husbil och äter Bunnkräftor.

Har åkt husbil sedan 1989

Det är första gången man träffas på Bauergården, i höstas var det träff i Blekinge.

Tillsammans med sin hustru Ewa har Anders åkt husbil sedan 1989 och han är mycket engagerad av utvecklingen av förutsättningarna för husbilslivet.

– Det finns fortfarande mycket att göra vad gäller infrastrukturen för husbilsturismen, framförallt handlar det om bristen på bra ställplatser.

– Under de senaste två till tre åren, har introduktionen av nya ställplatser emellertid tagit fart. Trycket från användarna har helt enkelt blivit för stort och risken för avarter med olämpliga platsval, inte minst i tätorter, är påtaglig.

Dock ger Anders tummen upp för den relativt nybyggda ställplatsen vid Bunn. Den byggdes 2014 och har sedan dess fått en  goda betyg i facktidningar och

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.