Micael Carlsson är räddningschef i Eksjö. Foto: Sandra Wennergren/SVT

Eksjöbranden: ”Huset är väldigt illa skadat”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen räknade räddningstjänsten med att kunna avsluta arbetet. Polisen fortsätter att utreda orsaken till branden.

På söndagen när SVT är i Eksjö så har räddningschefen Micael Carlsson precis varit på inspektion i det brandskadade huset på Södra Storgatan i Eksjö.

– Vi har haft personal här på efterbevakning sedan i lördags eftermiddag och jag har varit här och stämt av med dem om hur natten har varit och hur vi ska lägga upp taktiken inför de timmar som är kvar av vårt arbete, säger Micael Carlsson.

Hur ser det ut inne?

– Det är väldigt hårt bränt i de översta våningsplanen och även bränt i delar av andra våningen. Sen är det väldigt mycket vatten, säger han.

Micael Carlsson räknar med att hans personal kommer vara kvar till ungefär klockan 16.00 på söndagen om inget oförutsett inträffar. Efter det kommer fastighetsägaren att ta över bevakningen så länge det behövs.

Oklar brandorsak

Vad som orsakade branden är ännu oklart eftersom polisen inte har hittat någon naturlig orsak så fortsätter utredningen med rubriceringen mordbrand.

– Under söndag kommer vi förhoppningsvis börja hålla förhör med boende i fastigheten för att få fram vittnesuppgifter på var branden kan ha startat, säger Torbjörn Linddqvist, som är vakthavande befäl i polisregion Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.